Orientadores

PERFIL: Ana Maria Caetano de Faria

Retornar

Laboratório de Imunobiologia (LIB).

Linhas de pesquisa:

Efeitos de componentes da dieta na atividade do Sistema immune

Efeitos imunomoduladores de probióticos selvagens e geneticamente modificados

Tolerância oral e sua aplicação terapêutica em doenças inflamatórias crônicas

Alergia alimentar: aspectos imunológicos e neuroimunológicos

Imunossenescência: envelhecimento saudável em humanos

Obesidade e doenças infecciosas crônicas (colaboração com Tatiani Maioli)

Imunobiologia da lactação em humanos (colaboração com Tatiani Maioli)
Research interests:

Effects of food components in the immune system

Immunomodulatory effects of wild type and recombinant probiotic bacteria

Oral tolerance and its therapeutic application for chronic inflammatory diseases

Food allergy: immune and neuro-immune features

Immunosenescence: healthy aging in humans

Obestity and chronic infectious diseases (collaboration with Tatiani Maioli)

Imunological aspects of human lactation (collaboration with Tatiani Maioli)

Linha de Pesquisa: TOLERÂNCIA IMUNOLÓGICA E DOENÇAS AUTOIMUNES

Publicações mais relevantes

#
Descrição
Opção
1 CLA-supplemented diet accelerates experimental colorectal cancer by inducing TGF-?-producing macrophages and T cells Acessar
2 High-Salt Diet Induces IL-17-Dependent Gut Inflammation and Exacerbates Colitis in Mice Acessar
3 The cytosolic sensor STING is required for intestinal homeostasis and control of inflammation Acessar
4 High sugar and butter (HSB) diet induces obesity and metabolic syndrome with decrease in regulatory T cells in adipose tissue of mice Acessar
5 Hsp65-producing Lactococcus lactis prevents experimental autoimmune encephalomyelitis in mice by inducing CD4+LAP+ regulatory T cells Acessar
6 Aging and immune response in chronic human schistosomiasis Acessar
Currículo Lattes:

E-mail: anacaetanofaria@gmail.com